Sibeliuksen ennenkuulumattomat teokset soivat Sibelius-festivaalilla syyskuussa

tiistai, toukokuu 27, 2014

Sinfonia Lahden tulevan syksyn Sibelius-festivaalilla Sibeliustalossa 4.–7.9.2014 kuullaan Okko Kamun johdolla kanta-
esityksinä säveltäjän orkesteriteosten varhaisia versioita.
Lauantain 6.9. konsertissa kuullaan ensi kerran elävänä esityksenä teoksen In memoriam alkuperäisversio ja torstain 4.9. konsertissa kolmannen sinfonian toisen osan alkuperäisversio.
Lauantaina 6.9. esitettävää vuoden 1911 versiota teoksesta Rakastava ja ei niin ikään ole kuultu ennen julkisessa konsertissa. Perjantain 5.9. konsertissa kuullaan puolestaan varhaiset versiot Lemminkäis-sarjan I ja IV osasta, joita ei ole esitetty julkisesti vuoden 1896 jälkeen. Harvoin kuullusta ohjelmistosta mainittakoon myös torstain 4.9. konsertissa oleva virtuoosinen viulukonserton alkuperäisversio solistinaan Ilja Gringolts.


Sinfonia Lahden Sibelius-festivaali 2014

Sinfonia Lahden 15. kansainvälinen Sibelius-festivaali järjestetään orkesterin ylikapellimestarin ja festivaalin taiteellisen johtajan Okko Kamun johdolla 4.–7.9.2014. Musiikkimaailma valmistautuu vuoteen 2015, jolloin tulee kuluneeksi 150 vuotta Sibeliuksen syntymästä, ja syyskuun 2014 festivaali johdattaa kuulijansa suureen juhlavuoteen säveltäjämestarin teosten harvoin kuultujen alkuperäisversioiden myötä.

Festivaalin avauskonsertin torstai 4.9. ohjelmistossa on harvoin kuultu, aikoinaan suurta huomiota herättänyt Sibeliuksen viulukonserton virtuoosinen alkuperäisversio. Tämä solistille äärimmäisen haastava viulukonsertto kuullaan mm. aikanaan Paganini-kilpailun kaikki palkinnot voittaneen taiturin Ilja Gringoltsin tulkintana. Lauantain orkesterikonsertin 6.9. pääteoksena on niin ikään useamman kehitysvaiheen nähnyt viides sinfonia, nyt alkuperäisessä muodossaan.

Festivaalikonserttien lipunmyynti on käynnissä Lippupalvelussa ja Sibeliustalon lipunmyynnissä.

LoadingPäivittää...Lara Fabian konsertoi ensi vuonna Suomessa

keskiviikko, marraskuu 27, 2013

Upeaääninen laulajatar Lara Fabian saapuu konsertoimaan Suomeen ensi lokakuussa. Helsingin Finlandia-talossa 25. lokakuuta 2014 pidettävä konsertti on tämän miljoonia albumeita myyneen artistin ensimmäinen esiintyminen maassamme. Lara Fabianin konsertin liput maksavat 69–99 euroa, mutta niitä on saatavilla jouluun asti kymmenen euron alennuksella. Liput tulevat myyntiin Lippupisteessä maanantaina 11. marraskuuta.

Ympäri Euroopan loppuunmyydyille lavoille esiintynyt
Lara Fabian tuo musiikkimaailmaan todellisen kansainvälisen tuulahduksen. Hän on syntyisin belgialais-italialainen, mutta on nykyisin Kanadan kansalainen. Fabian laulaa ranskaksi, italiaksi ja englanniksi, mutta on esiintynyt myös espanjaksi, portugaliksi, hepreaksi, kreikaksi, venäjäksi ja saksaksi.

Lara Fabianin levyjä on myyty ympäri maailman yhteensä yli 18 miljoonaa kappaletta. Hänen lyyrinen sopraanonsa on monilla tavoin ainutkertainen ja ylittää konserteissa kolmen oktaavin äänialan.
Vuonna 1970 syntyneen Fabianin ura alkoi 1980-luvun lopulla, jolloin hän osallistui lukuisiin merkittäviin laulukilpailuihin. Hän muun muassa edusti Luxemburgia vuoden 1988 euroviisuissa sijoittuen neljänneksi. Fabianin debyyttialbumi julkaistiin elokuussa 1991.

1990-lopulle tultaessa Lara Fabianin ura alkoi saada yhä suurempaa kansainvälistä nostetta. Vuonna 1999 hän julkaisi ensimmäisen livealbuminsa, ja se nousi Ranskan listan ykköseksi. Pian hän teki levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa ja samana vuonna Fabian palkittiin Monacossa World Music Awards –juhlassa eniten myyneen artistin palkinnolla.

Lara Fabianin uusin albumi, Le Secret, julkaistiin kuluvan vuoden huhtikuussa. Albumilla on 17 uutta laulua, jotka saivat ensi esityksensä Théâtre de Paris’n upeassa konsertissa. Nyt vihdoin vuosien jälkeen myös suomalaisilla on mahdollisuus nähdä Lara Fabian konsertissa ensi kertaa maassamme.
Tohtori Zivago on Helsingin Kaupunginteatterin syksyn suurmusikaali

maanantai, syyskuu 16, 2013

Helsingin Kaupunginteatterissa saa lokakuussa 2013 Euroopan kantaesityksensä Lucy Simonin säveltämä musikaali Tohtori Zivago. Sydneyssä Australiassa vuonna 2011 kantaesitetty musikaali perustuu Nobel-palkitun venäläiskirjailijan Boris Pasternakin klassikkoromaaniin. Useista filmatisoinneistaan tunnetun tarinan on näyttämölle kirjoittanut Michael Weller, ja laulujen sanoituksista vastaavat Michel Korie ja Amy Powers.

Nimiroolissa nähdään Tuukka Leppänen ja muissa päärooleissa Anna-Maija Tuokko, Marika Westerling, Esko Roine ja Antti Timonen. Sami Parkkisen suomentaman musikaalin ohjaa Kaupunginteatteriin Hans Berndtsson, ja lavastuksen ja puvut suunnittelee Ralf Forsström. Kaksikon edellinen yhteistyö, yleisön rakastama Viulunsoittaja katolla jatkaa teatterin ohjelmistossa vielä kevätnäytäntökauden. Tohtori Zivago saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 3. lokakuuta.

Tohtori Zivagon tapahtumat sijoittuvat Venäjän 1900-luvun historian levottomaan vallankumousaikaan. Se on tarina tohtori Juri Zivagosta (Tuukka Leppänen), oikeamielisestä ja velvollisuudentuntoisesta aviomiehestä, perheenisästä ja lääkäristä, joka rakastuu kuvankauniiseen, arvoitukselliseen Laraan (Anna-Maija Tuokko). Kolmiodraamassa Jurin, hänen vaimonsa Tonjan (Marika Westerling) ja rakastajattarensa Laran (Anna-Maija Tuokko) välillä henkilöiden kohtalot kiinnittyvät dramaattiseen aikakauteen Venäjän historiassa. Tsaarinvallan kaatuminen ja vallankumous ajavat maan kaaokseen, tyrannia vaihtuu uuteen mielivaltaiseen poliittiseen johtoon. Kaikki kansankerrokset joutuvat uusiin asemiin ja säännöt, joiden mukaan on elettävä, voivat muuttua silmänräpäyksessä.

Tuona myrskyisenä aikakautena kolme intohimoista miestä – nuori tohtori Zivago, kiivasluonteinen radikaali Pasha Antipov (Antti Timonen) ja juonitteleva virkamies Viktor Komarovsky (Esko Roine) – kilpailevat viettelevän Lara Guisharin rakkaudesta. Voimakkaan musiikin siivittämä eeppinen suurmusikaali kertoo taistelusta unelmien, rakkauden ja ihmisyyden puolesta.

Tohtori Zivago on syvästi inhimillinen draama, jossa henkilöt ja heidän välisensä suhteet ovat vahvoja ja todellisia. Mikään niissä ei ole itsestään selvää, mustaa tai valkoista. Se on todellinen rakkaustarina”, luonnehtii ohjaaja Berndtsson.

Koreografian musikaalin kaikkiaan lähes 40 esiintyjälle suunnittelee Gunilla Olsson. 18-henkisen orkesterin kapellimestarina on Markku Luuppala. Valosuunnittelusta vastaavat William Iles ja Kari Leppälä, ja äänisuunnittelusta Kirsi Peteri ja Eradj Nazimov.

Tuukka Leppänen (s. 1982) debytoi vielä teatterikorkeakoululaisena Helsingin Kaupunginteatterissa Hairspray-musikaalissa vuonna 2005. Varsinaisen läpimurtonsa, yleisön ja kriitikoiden kiittämän roolin hän teki vuotta myöhemmin pienen näyttämön Väärennetyssä morsiamessa. Sittemmin Leppänen muistetaan ennen kaikkea upeista musikaalirooleistaan muun muassa Maija Poppasessa, Wickedissä, Next to Normalissa ja Viulunsoittaja katolla -musikaalissa.

Boris Pasternakin (1890–1960) suurromaani Tohtori Zivago julkaistiin ensimmäisen kerran Italiassa 1957, ja Suomessa 1958. Pasternakille myönnettiin vuonna 1958 Nobelin kirjallisuuspalkinto, mutta hän joutui neuvostoviranomaisten painostuksesta kieltäytymään siitä. Tohtori Zivago julkaistiin Neuvostoliitossa vasta vuonna 1988 Novyi Mir -lehdessä. Kotimaassaan venäjänjuutalainen Pasternak tunnettiin juhlittuna runoilijana.

Tohtori Zivagon ensi-ilta 3.10.2013 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Kulttuurihistoriaa keskellä päivää Kansallismuseossa kerran kuussa torstaisin klo 12.00.

maanantai, syyskuu 16, 2013

Virkisty museossa keskellä päivää museon henkilökunnan opastamana! Keskipäivän opastuksilla syvennytään perusnäyttelyihin rajatun teeman
tai historiallisen aikakauden kautta. Näillä opastuksilla ei liikuta laajalti koko museossa, vaan pyritään istahtamaan alas esineiden tai teosten äärelle. Soveltuu parhaiten aikuisille ja ikäihmisille.

Kesto noin 45 min. Opastus sisältyy pääsylipun 8/6 euroa hintaan.


to 19.9. klo 12  – Potretteja pintaa syvemmältä – mitä muotokuvat kertovat?
to 17.10. klo 12  – Ruokaa, jätettä vai ihan jotain muuta? – esihistoriaa luiden avulla.
to 21.11. klo 12  – Punssia, perunaa ja posliinia – 1700-luvun säätyläiselämää keittiön kautta.
to 19.12. klo 12  – Hyvä Tuomas joulun tuopi – jouluperinteitä ja juhlavalmisteluja.

 

Suomen kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki.
Museo avoinna ti-su 11-18, ma suljettu. Museo suljettu myös 6.12. ja 24.-25.12.2013.
Sisäänpääsymaksu 8 / 6 e, alle 18-v. ilmaiseksi.
Lippukassa p. 040 128 6469, ti-su klo 11-18.
Huippusuosittu Josh Groban Helsinkiin ja Turkuun keväällä

maanantai, helmikuu 25, 2013

Josh Groban

Yksi Yhdysvaltojen menestyneimmistä laulaja-lauluntekijöistä, upean ja laajaskaalaisen äänen omaava Josh Groban saapuu Suomeen keväällä. Viime viikolla uuden albuminsa ”All That Echoes”  julkaissut Groban konsertoi tiistaina 21. toukokuuta Helsingin Hartwall Areenalla, josta luodaan verhoiluin ja katsomorajauksin intiimin teatterimainen, kun esiintymislava asettuu permannon puoliväliin. Näin yleisö pääsee Hartwall Areenalla myös poikkeuksellisen lähelle artistia. Torstaina 23. toukokuuta Groban tekee vuorostaan ensimmäisen Turun visiittinsä ja konsertoi HK Areenalla.

Josh Grobanin uusi ”All That Echoes” -albumi sai julkaisunsa Suomessa viime perjantaina. Yhdysvalloissa albumi on julkaistu parisen viikkoa sitten ja se nousi saman tien listaykköseksi. ”All That Echoes” on Grobanin uralla kolmas albumi, joka on singahtanut Yhdysvaltain albumilistan kärkeen.

Yli 26 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt Josh Groban on viihdyttänyt ja ihastuttanut yleisöä ympäri maailmaa sykähdyttävillä esityksillään sekä uuniikilla äänellään jo vuodesta 2001. Viihdealan moniosaajana tutuksi tullut Groban on kerännyt suosiota niin äänellään kuin sävellys- ja näyttelijäntaidoillaan. Suomessa Groban on piipahtanut esiintymässä vain kerran aikaisemmin: vuonna 2011 hän konsertoi täysille saleille Helsingin Finlandia-talossa ja Tampere-talossa.

Ilmiömäisen lauluäänen omaava Josh Groban nousi kansainväliseen suosioon Grammy-gaalaesiintymisellään vuonna 1999. Tuolloin 18-vuotias nuorukainen paikkasi sairastunutta Andrea Boccellia ja lauloi dueton yhdessä Céline Dionin kanssa. Esiintyminen vakuutti katsojat nuoren tähden lahjoista ja Josh Grobanista tuli maailmanlaajuinen puheenaihe. Pari vuotta myöhemmin, vuonna 2001 julkaistu odotettu esikoisalbumi ”Josh Groban” keräsikin valtaisat suosionosoitukset niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin, ja albumi ylitti tuplaplatinan rajapyykin Yhdysvalloissa. Josh Grobanin nousukiito on jatkunut tasaisesti ja vuonna 2007 hän oli vuoden parhaiten myynyt artisti. Monipuolinen Josh Groban on kunnostautunut myös näyttelijänä ja esiintynyt mm. hittisarjoissa The Office, Ally McBeal, Glee, Simpsonit sekä Crazy, Stupid, Love -elokuvassa.

Konserttien lipunmyynti käynnistyy maanantaina 4. maaliskuuta.
La Traviata on Kansallisoopperan suursuosikki

sunnuntai, joulukuu 16, 2012

La Traviata / Kuva: Heikki Tuuli

Giuseppe Verdin juhlavuoden kunniaksi Kansallisoopperan ohjelmistoon palaa 31. joulukuuta Kansallisoopperan suosituin Verdi-tuotanto, Giancarlo del Monacon ohjaama La Traviata. Vuonna 1988 ensi-iltansa saanut tuotanto on esitetty tähän mennessä jo 180 kertaa, yhteensä 176 000 katsojalle.

Kamelianaiseen pohjautuva ooppera kertoo Violettan ja Alfredon rakkaudesta, jota Alfredon isä ei hyväksy. Violetta luopuu Alfredosta, ja kun rakastavaiset lopulta kohtaavat uudelleen, Violetta on jo kuolemassa keuhkotautiin. Giuseppe Verdi sävelsi La Traviatan heti Rigoletton ja Trubaduurin jälkeen ja onnistui luomaan kiinteän musiikkidraaman, joka tulvii tarttuvia melodioita alkusoitosta lähtien.

Giancarlo del Monacon ohjaama ja Michael Scottin lavastama tuotanto on tyylikäs ja perinteisellä tavalla kaunis toteutus. Se on saanut jo 180 esitystä vuodesta 1988 alkaen. Katsojia La Traviata on kerännyt jo 176 000, mikä tekee siitä Kansallisoopperan nykyisistä Verdi-tuotannoista ylivoimaisesti suosituimman.

Tällä kaudella La Traviatan kapellimestareina vuorottelevat Frank Beerman ja Kurt Kopecky.

Violettan roolissa vierailee kanadalainen Siphiwe McKenzie. Alfredona laulaa Fernando Portari, jota on kuultu muiden muassa Berliinin, Hampurin ja Venetsian oopperoissa. Alfredon isän Germontin osassa laulaa Kansallisoopperan luottobaritoni Jaakko Kortekangas, jota on kuultu tänä syksynä muun muassa Verdin Don Carlosin Rodrigona.

La Traviata saa tällä kaudella yhdeksän esitystä.

Keskusteluja Verdistä

Kansallisoopperan runsaaseen Verdi-vuoteen liittyy myös kaksi keskustelutilaisuutta Alminsalissa otsikolla Verdiä sanoin ja sävelin. 29.12. Mikko Franckin vieraana ovat maineikas Rigoletton nimiroolin tulkitsija Paolo Gavanelli ja Gildan roolissa laulava Hanna Rantala. Keskiviikkona 2.1. Juhani Koivisto keskustelee La Traviatan solistien Siphiwe MacKenzien (Violetta) ja Jaakko Kortekankaan (Germont) kanssa. Kummankin illan solistivieraat myös laulavat. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Berliinin filharmonikkojen muusikoita vierailulla Tapiola Sinfoniettassa

keskiviikko, syyskuu 5, 2012
Ulrich Knörzer

Ulrich Knörzer

Tapiola Sinfonietta jatkaa yhteistyötään Berliinin filharmonikkojen muusikoiden kanssa. Vajaan viikon mittainen harjoitusperiodi huipentuu yhteiskonsertteihin Tapiolasalissa 14.9. ja Musiikkitalossa 15.9. Orkesteria johtaa konserttimestarin paikalta Berliinin filharmonikkojen I viulisti Aleksandar Ivić ja solistina on Berliinin filharmonikkojen sooloklarinetisti Wenzel Fuchs.

Konsertin avausnumerona kuullaan Mendelssohnin suosituimpiin sävellyksiin lukeutuva Hebridit-alkusoitto, joka on saanut innoituksensa Skotlannin maisemista. Weberin klarinettikvintetto kuuluu klarinettikirjallisuuden keskeisiin teoksiin. Alkuperäisessä kvintetossa klarinetti nousee niin hallitsevaan asemaan, että se lähentelee pienoiskonserttoa. Myöhemmin teosta onkin esitetty usein jousiorkesteriversiona, jollaisena se myös tässä konsertissa kuullaan. Solistiosuudet ulottuvat klarinetille kiitollisesta laulavasta melodisuudesta ketteriin kieputuksiin ja laukkarytmisesti esiin ponnahtavaan, taiturilliseen finaali-rondoon. Konsertin päätösnumerona kuullaan Beethovenin energinen Sinfonia nro 8, joka – säveltäjille tyypillisesti – tarjoaa yllätyksiä viimeistä osaa myöten.

Berliiniläisvieraiden joukossa ovat myös filharmonikkojen soolosellisti Ludwig Quandt sekä viulun varaäänenjohtaja Christophe Horak ja alttoviulisti Ulrich Knörzer. Edellisen kerran berliiniläiset ja Tapiola Sinfoniettan muusikot työskentelivät yhdessä tammikuussa 2010.
Tampereen Taidemuseossa voi ihailla maisemia

tiistai, elokuu 28, 2012
J.M.W. TURNER, Coast of Yorkshire / Near Whitby, 1811.

J.M.W. TURNER, Coast of Yorkshire / Near Whitby, 1811. Viivasyövytys ja mezzotinto. Teoksen om. Bury Art Gallery, Museum+Archives, Lancashire, UK.

Tampereen taidemuseossa on tänä syksynä esillä kaksi maisema-aiheista näyttelyä. Niistä toinen, Matkalla, on romantiikan ajan tunnetuimman englantilaisen taiteilijan, Joseph Mallord William Turnerin (1775–1851) ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Se käsittää taiteilijan grafiikkaa ja akvarelleja vuosilta 1807–1832. Mukana on Turnerin tunnetuin, 71 vedosta kattava grafiikan vedoskokoelma Liber Studiorum eli Tutkielmien kirja (1806–1819) sekä historia- ja maisema-aiheisia akvarelleja.

Näyttelyn nimi Matkalla viittaa William Turnerin lukuisiin kotimaan- ja ulkomaan-matkoihin, joilta hän ammensi loputtomasti vaikutteita taiteeseensa. Turneria kiinnostivat paitsi erilaisten seutujen vaikuttavat maisemat, myös niiden historia ja kulttuuri.

Pekka Luukkola tuo Maiseman aika-näyttelyssäänesiin uusia tapoja kuvata suomalaista maisemaa. Hänen teoksensa kertovat usein tarinan siitä, mitä kameran edessä on tapahtunut pitkän ajan kuluessa. Luukkola on vuoden 2011 Ars Fennica-ehdokas ja hänet on palkittu myös Fotofinlandia-kilpailussa.Taidemuseon kahteen ylimpään kerrokseen ripustettu näyttely käsittää noin 60 teosta. Se on tähän asti laajin Luukkolan tuotantoa esittelevä näyttely Suomessa.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan myös kirja, joka esittelee laajasti Luukkolan keskeisiä teoksia vuosilta 2006–2012.Kirja ilmestyy syyskuussa.
Sinfonia Lahti konsertoi Kamun johdolla Wienissä toukokuussa 2013

tiistai, elokuu 28, 2012

Sergei Malov

Sinfonia Lahti konsertoi ylikapellimestarinsa Okko Kamun kanssa Wienin maineikkaassa Konserttitalossa (Konzerthaus) toukokuussa 2013. Solistina keskiviikkona 22.5.2013 järjestettävässä konsertissa esiintyy useita arvostettuja viulukilpailuja voittanut Sergei Malov. Konsertin ohjelmassa on Jean Sibeliuksen teos All´Overtura (kokoelmasta Historiallisia kuvia I) ja toinen sinfonia sekä Pjotr Tsaikovskin viulukonsertto. Sinfonia Lahti on esiintynyt aiemmin Wienin kuuluisassa Musikvereinin kultaisessa salissa vuosina 2005-2009 yhteensä kuudessa konsertissa, nyt tehtävä vierailu Wienin Konserttitaloon on lajissaan ensimmäinen.

Pietarilaiseen muusikkoperheeseen kuuluva Sergei Malov aloitti viulunsoiton opiskelun kuusivuotiaana, ja 12-vuotiaana hän vuotti kansallisen viulukilpailun kotikaupungissaan. 14-vuotiaana hän sai toisen palkinnon Louis Spohr -viulukilpailussa Weimarissa, ja tämän jälkeen hän on saavuttanut palkintosijoja mm. Genovan Paganini-kilpailussa (2006) ja Moskovan viulukilpailussa (2007). Arvovaltaisessa ARD-kilpailussa hän voitti kaksi erikoispalkintoa, ja vuosi 2009 merkitsi hänelle läpimurtoa mm. kansainvälisen Jascha Heifetz -viulukilpailussa ja Tokion kansainvälisessä alttoviulukilpailussa saavutettujen voittojen myötä. Vuonna 2011 hän saavutti ensimmäisen sijan Salzburgin kansainvälisessä Mozart-kilpailussa ja kansainvälisessä Michael Hill -viulukilpailussa Uudessa-Seelannissa. Malov on esiintynyt mm. Pietarin, Moskovan ja Lontoon filharmonikkojen, Baijerin radion sinfoniaorkesterin Linzin Bruckner-orkesterin ja Camerata Salzburgin solistina.
Bostonin baletin neljän teoksen ilta Kansallisoopperassa

lauantai, elokuu 11, 2012

Helen Pickett: Tsukiyo / Kuva: Rosalie O´Connor

Yhdysvaltain tunnetuimpiin tanssiryhmiin lukeutuva Bostonin baletti Kansallisoopperassa 8.–9. syyskuuta. Suomalaissyntyisen Mikko Nissisen johtama seurue esittää päänäyttämöllä kolmeen otteeseen neljän nykytanssiteoksen kokonaisuuden. Bostonin baletin vierailuesitysten ohjelmistossa ovat Christopher Wheeldonin koreografia Polyphonia, Jorma Elon Plan to B, Helen Pickettin Tsukiyo sekä William Forsythen The Second Detail. Bostonin baletin vierailu toteutetaan Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Vuonna 1963 perustetusta Bostonin baletista on kehittynyt vuosikymmenten saatossa yksi Yhdysvaltain merkittävimmistä tanssiryhmistä. ”Boston on tunnettu tähän saakka yhdestä maailman parhaista sinfoniaorkestereista. Nyt kaupunki on saanut balettiseurueen, joka täyttää samat mittapuut”, kuvailee Dance Magazine tanssiryhmän mainetta. Bostonin baletin ohjelmisto ulottuu klassisista kokoillan baleteista uusiin nykytanssin kantaesityksiin, joista merkittävän osan muodostavat ryhmän oman pääkoreografin, suomalaisen Jorma Elon teokset.

Bostonin baletin johdossa on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien Mikko Nissinen, joka aloitti uransa tanssijana Suomen Kansallisbaletissa. Nissisen kanssa yhteistyössä Bostonin baletin pääkoreografina toimii hänen pitkäaikainen kollega ja opiskelukaveri Jorma Elo. Elo on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista koreografeista, mistä viimeisin osoitus on hänen kantaesitysteoksensa Moskovan Bolšoi-baletissa kesällä 2012 – ensimmäisenä suomalaisena koreografina. Elon edellinen Suomen Kansallisbaletissa nähty koreografia oli keväällä 2012 Double Evil, joka palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon maaliskuussa 2013. Bostonin baletti esittää vierailullaan Elon koreografian Plan to B, joka sai kantaesityksensä Bostonissa 2004.